Halılar Hakkında Genel Bilgi

Halı, iplikle örülen, üzerinde desenler bulunan ev için genellikle yer örtüsü amaçlı kullanılan eşyadır.Dünyada bilinen ilk halılar Orta Asya'da Türkler tarafından dokunmuştur. Bilinen en eski örnek M.Ö. 6-5 yüzyıllara aittir. Genellikle halı ve kilim birbirine karıştırılmaktadır. Kilim Halının daha ince olan formudur. Bugün kullandığımız halı formaları ilk olarak Anadolu Selçuklu Devleti'nde dokunmuştur.

Halının ortaya çıkması, insanların rahat ve sıcak bir zemin arayışları sonucudur. İnsanlar halılardan önce hayvan postlarını bu amaç için kullanmaktaydılar. İhtiyaçlar arttıkça, bu ihtiyaçlara uygun postlar bulunamayınca bunların yerine geçebilecek eşyalar üretme yoluna gidildi. İhtiyaçlar yanında üretilen eşyalara sanatlarına da kattıklarında bugünkü halı formları gelişmeye başladı.

Günümüze gelindiğinde Türk Kültürünün ürettiği herbirinin kendine has desenleri ve özellikleri olan halılar yanında fabrika üretimi, maliyet olarak ucuz halılar da bollaştı.

Halılar evlerimizi daha yaşanabilir ve daha konforlu yapmalarının yanında sürekli temizlik isteyen birer eşya oldukları için halı yıkama sektörü gelişti.

Ülkemizde her şehirde olduğu gibi Balıkesir de de halı yıkama firmaları arttı. Bu halı yıkama firmaları içerisinde sizin için en önemli olan halılarınızı sağlıklı, doğru temizleyen ve daha uzun ömürlü kullanılmalarını sağlayacak firmayı seçmektir.

Balıkesir Gül Halı yıkama olarak amacımızı her zaman halılarınızın temizliği yanında sağlığınıza olumlu etki verecek şeklde kalmalarıdır. Bakterilerden mayklardan kirlerden arınmış sağlıklı ve rahat halılarınız için bizi tercih ettiğinize teşekkür ederiz.


kaynak
Yazıyı Paylaş: